Top-kwaliteit websites   Vrijblijvende en duidelijke offertes   Goede communicatie op #1

10 tips die je website beter gaan maken in 2022

dec 30, 2021 | Tips

Een website bijhouden is nu eenmaal veel werk. Je moet je teksten, afbeeldingen, pagina’s en SEO blijven updaten, maar hoe zou je dit moeten doen en waar zitten jouw verbeterpunten?
Daar ga ik je vandaag 10 tips over geven.

Google search console logo
 • Google Search Console

Google Search Console is het afgelopen jaar vernieuwd. Google Search Console zorgt ervoor dat er een spinnenweb van al jouw pagina’s gemaakt wordt.  Het is heel belangrijk om dit in te stellen als je op hogere zoekresultaten wilt uitkomen.

Google Analytics logo
 • Analytics

Analytics is een pre om in 2022 te gaan gebruiken. Het is makkelijk te installeren op je website. Hierdoor weet je welke pagina’s het meest bezocht worden. Zo kun je er dus achter komen welke pagina’s bij jou goed en welke minder goed presteren.

Laptop met een wordpress website
 • Je site vernieuwen

Een gezond bedrijf zal om de 3 tot 5 jaar een nieuwe website moeten hebben met nieuwe informatie. Dit is omdat websites vaak niet up to date zijn en daardoor gestraft worden door Google. Je positie gaat langzaam naar beneden en dit wilt natuurlijk niemand. Gelukkig maakt Davium Webdesign mooie, nieuwe websites en webshops.

Klik hier om gratis advies te onvangen.

Man die een blog bericht leest op zijn ipad
 • Blogs

Sommige mensen denken bij blogs dat het van een oude tijd is, maar dit is het niet!

Natuurlijk vind je niet meer alleen platte tekst zoals in 2006* maar bijvoorbeeld een pagina zoals deze. Blogs maken zorgt ervoor dat Google ziet dat er een site is waar hard aan gewerkt wordt met constant nieuwe topics. Dit vindt Google leuk en hiervoor krijg je een cadeau, namelijk een betere score. Nu heeft niet iedereen tijd om teksten te schrijven en dat is vervelend. Speciaal daarvoor kun je tekstschrijvers inhuren.

Man die een website aan het maken is
 • Een nieuwe look

Als je bedrijf al meer dan 5 jaar bestaat.. Gefeliciteerd! Dat is heel knap, heel weinig mensen halen dat. Hoogstwaarschijnlijk heb je in het begin een logo voor je site gemaakt maar er nooit ECHT meer naar teruggekeken. Misschien is het tijd om dit wel te doen. Een verouderde uitstraling van je logo, website of flyer kan ervoor zorgen dat je bezoekers en klanten verliest. Dit wilt natuurlijk niemand. Een mooi logo of een mooie website kan duur zijn maar dat hoeft helemaal niet. Je betaalt gemiddeld dan ook €950-€1.100 euro voor een website. Gelukkig niet bij Davium Webdesign. Voor €599,- krijg je een mooie website bij Davium Webdesign.

Google mijn bedrijf logo
 • Google Mijn bedrijf

Mensen onderschatten vaak wat Google Mijn Bedrijf kan doen voor je bezoekers. Sommige bedrijven hebben het niet eens. Dit is je kans! Stel je Google Mijn Bedrijf in zodat mensen in jouw buurt zien dat jij ook op de kaart en de zoekresultaten staat. Dit is geheel zelf te doen.
Hier is een video over hoe het hele proces werkt: https://www.www.youtube.com/watch?v=wAbJtnwfU0I

Je kan het ook laten doen door Davium Webdesign voor eenmalig €99,-

Klik hier om het aan te vragen

Animatie van hoe backlinks werken
 • Backlinks

Tegenwoordig is ruim 50% van je SEO bepaald door backlinks. Wat dit inhoudt is dat mensen jou in hun website benoemen bijvoorbeeld:

“Bron van nieuwsbericht: https://www.www.nu.nl/

Backlinks kan je krijgen door nieuwsberichten over jezelf te laten schrijven of door goede content te schrijven. Je kunt ze ook kopen alleen dit wordt ten strengste afgeraden. Als je ze koopt en Google merkt dit, wordt je zwaar gestraft! Je krijgt van Google strafpunten en je SEO zakt zwaar naar beneden. Let dus goed op!

Denken aan een website
 • Conversiegerichtheid

Als jij een schilder, bouwvakker, rijschool, etc. bent dan ben jij een dienstverlener die graag zo veel mogelijk werk wilt. Je website kan hierbij helpen.
Je wilt een lead hebben. Iemand die zijn gegevens achterlaat of jou opbelt, maar hoe krijg je die?

Hier zijn een aantal tips die je kunt doorvoeren op jouw site.

 1. Voeg een Call To Action knop toe
 2. Verfris je look door middel van een gehele nieuwe website
 3. Klik hier voor meer informatie
Google ads logo
 •  Ads

Ads zijn er om meer omzet uit jouw producten of diensten te halen. Dit kun je zelf instellen of je laat het een Online Marketing bureau doen. Voor c.a. €150,- per maand kun je vaak 2 nieuwe leads binnenhalen. Natuurlijk moet je ze zelf dan nog overtuigen en daarvoor kun je trainingen volgen als je daar niet goed in bent, maar als je er wel goed in bent is dit absolute winst.

Tablet met analytics
 • SEO Optimalisatie

Laat je SEO optimaliseren door een Webdesigner of SEO specialist. Deze kun je inhuren voor 2/3 uur en je SEO krijgt een enorme boost. Doordat er veranderingen worden doorgevoerd krijg je een pluspuntje van Google. Dit kun je door Davium Webdesign laten doen.

Klik hier.